Αποφασίζομεν και διατάσσομεν


Άπαξ γαρ εξουσία, ισχύν λαβούσα, ουδέν του οικείου συμφέροντος κρίνει λυσιτελέστερον.
Κάθε εξουσία όταν γίνει ισχυρή, δεν θεωρεί τίποτε πιο ωφέλιμο από το δικό της συμφέρον.
Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής

Ζούμε στην εποχή που κουμάντο δεν κάνουν οι πολίτες, οι πολίτες ειναι το προιόν κατάναλωσης και απλά επιλέγουν τον αγοραστή τους

Σε μια εποχή που ο καθένας σκέφτεται μικροπολιτικά, η πολίτικη σκέψη έχει θαφτεί κάτω από τα  λευκά δέματα σκουπίδια στον ΛΙΒΑ(μια περιοχή στην Ζάκυνθο που γινεται τεράστιο οικολογικό έγκλημα!!!)
Η σιωπή εχει πάρει την θέση της σε μια ηττημένη κοινωνία που ακούει "δημοκρατικά" τους άρχοντες να αποφασίζουν

Κάποιοι οργανώνονται σε ομάδες που εξυπηρετούν συμφέροντα και βαφτίζονται σαν αυτόκλητοι τίμωροι!!!

Όχι αν θέλεις να αλλάξεις την κοινωνία πρέπει να αλλάξεις τον εαυτό σου, αλλιώς γίνεσαι Τζόκερ.

Γίνεσαι αυτό που θέλει το σύστημα ενας αυτόκλητος τιμωρός που θα νομίζει οτι πολεμάει το σύστημα αλλα ειναι μέσα στο ίδιο σύστημα, διότι ζεί και αγωνίζεται εντός της κοινωνίας και οχι εκτός απο αυτήν.

Το πρόβλημα ειναι τεράστιο και μας δείχνει μερικά πράγματα, δεν γινόμαστε όλοι Τσε Γκεβάρα ή Κολοκοτρώνης ή Μπολιβάρ τετοια πρότυπα έχουν δεί τα πράγματα απο πολλές πλευρές και έχουν κάνει τις επιλογές τους.

Το θέμα έχει να κάνει με το όλο σύστημα που σε κάνει να δέχεσαι και να λες αβλεπί σε ολα ΝΑΙ, μηπως τελικά ειμαστε η κοινωνία του ΝΑΙ σε όλα και τα ΟΧΙ τα μετατρέπουμε σε ΝΑΙ.
Μήπως ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, ο ΓΑΠ κλπ ολοι αυτοί οι πολιτικοί που νιώθεις οτι σε πρόδωσαν ειναι ο ιδιος σου εαυτός;

Ερωτήματα που πρέπει να τεθούν και οι απαντήσεις ειναι γνωστές αλλά θέλει αρετή και τόλμη για να απαντήσεις και για να δεις την εικόνα σου έτσι όπως έχει μεταλλαχθεί.
Κανείς δεν είναι υπεράνω του άλλου, και κανείς δεν ειναι άγιος και άλλος λαμόγιο, ειμαστε και άγιοι και λαμογια το ίδιο το σύστημα που ζούμε μας φέρνει σε αυτά τα πράγματα, το ζήτημα ειναι να προσπαθήσουμε σε αυτή την ζωή να προσφέρουμε δίχως ανταλλάγματα εκεί ειναι η μαγκιά!!!

Ας πάμε λοιπον κόντρα στον εγωισμό μας και ας ρίξουμε τον μικρό δικτάτορα που κρύβομαι καλά μεσα μας και οταν έρχονται τα ζόρια τον βγάζουμε προς τα έξω.
Αυτός που νομίζει οτι τα γνωρίζει όλα, μπορει να έχει την μορφή ευεργέτη, επαναστάτη της δεκάρας, μπορει να φοράει καλό πουκάμισο και γραβάτα αλλά ειναι αυτός που αποφασίζει και διατάσσει για τα πάντα κρίνοντας το μέλλον του και το δικό σου μέλλον, διότι ζούμε σε κοινωνία που η απόφαση του διπλανού επηρεάζει και την δικιά σου.

Δυναμικό ειναι το πράγμα και πρέπει να βαλουμε ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή μας και σαν είδος και σαν στάση πολιτική δηλαδή με βάση τον ανθρωπισμό και όχι την μισαλλοδοξία,με βάση το εμείς και οχι το εγώ!!!
Για να σώσουμε τον πλανήτη και την ύπαρξη μας και να αφήσουμε κάτι καλύτερο για το αύριο των παιδιών και των νέων κατοίκων της γης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην υπηρεσία του ΒΛΑΚΑ

Γεια σου Αλέξη γίγαντα